A tagcégek hazai és nemzetközi szakmai képviselete és érdekvédelme valamint a törvénykezői munka szakmai segítségével a gyakorlatot minél jobban segítő szabályozások kialakításához való hozzájárulás.

Kiemelkedő feladat az áruküldéssel kapcsolatos piaci, törvényi és gyakorlati tapasztalatok összegzése, értékelése, elemzése, tagjainak informálása. Az áruküldő piac egészére történő rálátás jelentős szélesedése komoly előnyt jelent tagcégeinknek mind a stratégiai döntéseik meghozatalánál, mind a mindennapos problémáik megoldásánál, az érdekvédelem erősödése pedig eredményesebbé teheti az érdekérvényesítési törekvéseket.

A tisztességes áruküldési gyakorlat segítésével, erősítésével az Egyesület nemcsak a tagcégeknek jelent szakmai segítséget, bizalmat erősítő támogatást, hanem a piac szereplőinek, az államigazgatási és felügyeleti szerveknek és mindenekelőtt maguknak a fogyasztóknak, megrendelőknek ad egyértelmű jelzést - és az emblémáján keresztül értékes védjegyet - a cég tisztességes működéséről.