top_img.jpg

Kezdetek

A Magyar Áruküldők Egyesületét 1993. december 8-án alapította néhány, az akkori csomagküldőpiacot meghatározó áruküldő cég. (Alapító tagok: Ház és Hobby Csomagküldő, Reader's Digest Kiadó, Margaréta -későbbi OTTO Katalógusáruház Kft.-, Magyar Könyvklub, Bakker, Sieberz, Kovács Család Távmegrendelő, Vevay International).

Az "Etikai Szabályzat-Szakmai Előírások" (része az Alapszabályzatnak) megalkotásával és ennek betartásával próbálták magukat elhatárolni az inkorrekt kínálati hordozókkal, valamint a vásárlókat megtévesztő "eladásösztönző" nyereményakciókkal kereskedő és a vevők által utolérhetetlen csomagküldőktől.

Jelen

A Magyar Áruküldők Egyesületét 1993. december 8-án alapította 8, az akkori csomagküldőpiacot meghatározó áruküldő cég abból a célból, hogy megteremtse, segítse és irányítsa a tisztességes áruküldő gyakorlat kialakítását Magyarországon.

A megalakuláskor kitűzött fő célt elérve az egyesület jelenlegi céljai, fontosabb feladatai:

 • A tisztességes áruküldő gyakorlat folyamatos fenntartása, erősítése Az áruküldő kereskedelmi helyzet folyamatos figyelemmel kísérése
 • Az áruküldő szakma képviselete, szakmai érdekvédelme, kapcsolattartás az állami, törvénykezői, feügyeleti szervekkel, a főbb szakmai partnerekkel
 • Az áruküldéssel kapöcsolatos piaci, törvényi és gyakorlati tapasztalatok összegzése, elemzése, értékelése, tagjainak informálása
 • Kapcsolattartás a belföldi és külföldi partneregyesületekkel, részvétel az európai képviselet (EMOTA) munkájában

Az egyesület jelenlegi taglétszáma:

 • 8 rendes tag
 • 5 pártoló tag

Az egyesület tagcégeinek összforgalma a magyarországi áruküldő kiskereskedelmi forgalomnak kb. 40 %-át teszi ki.

Nemzetközi kapcsolatok

Az egyesület munkájának eismeréseképpen 1995 tavaszán a Magyar Áruküldők Egyesülete felvételt nyert az Európai E-kereskedelmi és Áruküldő Egyesületbe (European E-commerse and Mail Order Trade Assotiation). A nemzetközi színtérre való kilépéssel nagy mértékben bővültek a MÁE lehetőségei, hiszen:

 • belátást és rálátást nyert az európai folyamatokba, folyamatokra
 • befolyással bírhat az európai folyamatok alakításába
 • jelentősen bővült az információs, informálódási lehetősége
 • európai támogatást kaphat törekvései eléréséhez.

A Magyar Áruküldők Egyesületének emblémája

Vásároljon bizalommal, ha ezt az emblémát látja!

Csak az Egyesület tagvállalatai használhatják, azok az áruküldő cégek, amelyek bármilyen kereskedelmi kommunikációs csatornán keresztül juttatják el vásárlási ajánlataikat a potenciális vásárlókhoz.

Keresse ezt az emblémát!

Mit jelent az embléma használata?

Ha meglátja az emblémát egy vásárlási ajánlatban, biztos lehet benne, hogy ott a fogyasztók érdekeit mindig szem előtt tartják, mert az emblémát használó cég elfogadta a Magyar Áruküldők Egyesületének etikai kódexét:

 • csak olyat ígér, amit képes teljesíteni
 • pontosan szállít, illetve késedelem esetén tájékoztatja az okról
 • precízen vezeti a vásárlók rendelési és fizetési adatait
 • zökkenőmentesen kezeli a visszavétellel, cserével, visszatérítéssel és garanciával kapcsolatos ügyeket - amennyiben ilyenek szerepelnek az ajánlatban.

Az emblémát használó cégek székhellyel, telephellyel, mintabolttal, nem csak postafiók címmel, de telefonnal, fax-szal, üzenetrögzítővel, komoly ügyfélszolgálattal is rendelkeznek, tehát MINDIG ELÉRHETŐK, és működési gyakorlatuk garantálja, hogy az esetleges problémás ügyeket is mindig az ügyfelek érdekeit szem előtt tartásával rendezzék le.

Szolgáltatás

 • Tagvállalataink tudják, hogy a jó vásárló - elégedett vásárló.
 • Ha valami nincs rendben, elõször az áruküldõ céget hívja.
 • Ha azután is problémái vannak, keressen meg minket!

Személyiségi jogok

Amennyiben a jövõben nem kíván újabb vásárlási ajánlatot kapni az ajánlatot küldõ cégtõl, kérjük, hívja fel az illetõ céget és garantáljuk, hogy - ha a cég az Egyesület tagja - az áruküldõcímlistából törli az Ön nevét.

Támogatás

Kollégáink minden jogos panasz ügyében vizsgálatot indítanak, és szükség esetén a vitás ügyek rendezésében is az ügyfelek rendelkezésére állnak. Ha szüksége van ránk, hívjon!

A legfőbb célunk, hogy mind a magánszemélyes vásárlók, a fogyasztóvédelmi szervezetek, valamint a média is komoly minőségi garanciaként értékelie MÁE védjegyét, ami nagymértékben javítja azon cégek piaci pozícióját, amelyek a MÁE tagjaként kiadványaikban, megjelenéseikben használhatják a MÁE logoját.

Bõvebb felvilágosításért forduljon a Magyar Áruküldõk Egyesületéhez!